neděle 29. listopadu 2015

Klubíčka v Brně

Přiblížil se prosinec, a tak jsem opět vyrazila do Brna na podzimní rukodělky. Byly prima, ale měla jsem pocit, že se pořád za něčím honím, alespoň v pátek. Jak teď v Brně nejsem, snažím se při každé návštěvě zastihnout co nejvíc lidí, ale vidět všechny, na kterých mi záleží, je v podstatě nemožné, a tak ty, co jsem viděla minule, jsem nyní vynechala a snažila se vidět zase jiný okruh lidí.

Navíc mi ráno nebylo dobře, což to celé ještě více zkomplikovalo. Na hlavák jsem dorazila asi až ve dvě odpoledne. Hned jsem pěšky zamířila do prodejny Hany Drozdové Zapleteno na Pekařské ulici. Mají tam příze od Tvořivé ovečky, LANG yarns a hlavně z mého oblíbeného Garnstudia/DROPS Design, podle jejichž návodů často pletu. (Nově třeba prstové rukavice nebo halloweenské dýně.) Chtěla jsem si koupit nějakou Alpacu, protože v DROPS Design teď mají slevu na lamí přízi.

Cestou k Zapletenu jsem se maličko zdržela na Zelňáku, protože jsem neodolala a musela alespoň zdálky nahlédnout do některých stánků. Později mě překvapila informace, že se za měsíc stání platí 40 tisíc a podmínkou je, že tam musíte celý ten měsíc být. Ty trhy jsou tam skvělé, ale neumím si představit, jak se to dá zvládnout ve dvou lidech, natož třeba v jednom. Otevíračka je tam totiž opravdu dlouhá. Ještě jsem nahlédla do Malého Tibetu a pokochala se teplými návleky. Musím si pamatovat, že jim prospěje, když je udělám o maličko větší a podšiju je teplým fleecem. (Pak by teoreticky nevadila ani kousavá vlna.) Obchůdek Sonnentoru jsem obešla velkým obloukem, protože bych si tam sice velice ráda nakoupila, ale momentálně jsem trochu bez peněz. Kdybyste se k nim chtěli podívat, máte jedinečnou šanci 5. a 6. prosince, protože pořádají Sluneční mikulášský adventní jarmark. (Ale já plánuju navštívit výstavu Marie Brožové ve Světlé nad Sázavou a středověké podzemí plné čertů.

V Zapletenu mě zaujaly potvůrky žijící v akváriu. Hned jsem se ptala, jestli si je můžu vyfotit, a protože mi to milý pán dovolil, můžu vám ukázat „modré dráčky“.

Axolotl
A pak jsem s trochou bloudění dorazila téměř na čtvrtou hodinu do Jundrova za Helčou z Vlněných sester, o nichž jsem vám psala na blogu věnovaném tvorbě hned dvakrát. Poprvé o setkání v Praze a podruhé o Vlněných sestrách jako takových. A pak už jsem – opět s trochou bloudění, protože už byla tma a na mou PAPÍROVOU mapu nebylo moc vidět – dorazila na Lysku v Kohoutovicích. Kde jsem si vyzkoušela  jehlice od Knit Pro a vybrala nějaké to klubíčko.

Žádné komentáře: