čtvrtek 31. března 2022

Staňte se začátečníkem

Ve stánku jsem dnes narazila na Kreativ, takový ten časopis s nejrůznějším tvořením, kde vás nabádají nejen zkrášlovat a vyzdobovat domov (renovace skříně ve stylu Shabby Schick), ale taky zaplevelovat nejrůznějším uměleckým i méněuměleckým bordelem (vyšívané mandaly, obrázky malované inkoustem, pletené roláčky pro čajové konvičky atd.). No a mimo jiné jsem v aktuálním čísle nalezla něco jako malý deníček nabádající k tomu, abyste vyzkoušeli něco nového. Ale ne jen tak ledajkou maličkost, jako to tu různě zkouším já. Ale rovnou abyste se do něčeho pustili. Abyste si užili, že jste naprostý začátečník v něčem, co jste třeba vždycky chtěli vyzkoušet. A pak jste v průběhu deníčku byly konfrontováni s otázkami typu: Co se mi nejvíc povedlo? Co jsem se dozvěděl zajímavého? Ale taky něco jako Kde jsem udělal chybu? Kde jsem šlápl opravdu vedle?

Samozřejmě jsem se do toho hned zakoukala a říkala si, jak by bylo krásné si takovou věc pořídit. A vyplnit. Ideálně už před lety. Třeba v oblasti pletení. Jaká by to dnes byla legrace! Sice se nepovažuji za mistra, ale v podstatě asi tak trochu jsem. Je dost možné, že toho vím a umím víc než moje babička, i když nám upletla několikery svetry. Pamatuji si jen ty šíleně růžové. Které jsme ale stejně milovaly!

Přemýšlela jsem nad tím, že to vůbec není špatný nápad. Teda ten deník samozřejmě jo – flákám i ten svůj sedmiletý i počítačový, natož kdybych si pořídila ještě třetí. Ale pár oblastí, se kterými bych mohla začít, by se našlo. A jak jste na tom vy? Do čeho byste se mohli pustit?  

Nemusí to být světová úroveň. Jde o to, aby se člověk rozvíjel, posouval a taky trénoval mozek a vlastní sebeúctu navzdory nezdarům.

Žádné komentáře: