neděle 16. října 2022

Tahák do lázní

Před objednáním lázní se zamyslete nad tím, co od svého pobytu očekáváte a co chcete léčit. Karlovy Vary léčí vnitřně, zejména trávení: pijete léčivou vodu, v Teplicích se postarají o pohybové ústrojí.

Zjistěte si, kdy je nejlepší nástup, abyste stihli doktora a měli procedury naplánované už na sobotu nebo pondělí. Osobně bych začínala v pátek ráno jako letos. Navíc si tak užijete i víkend.

Vezměte si pro jistotu: 

  • pěkný vlastní ručník. Budete ho potřebovat na jednotlivé procedury.
  • hezké pantofle: setkala jsem se s tím, že na procedury máte chodit v pantoflích (je to i pohodlnější po koupeli, než se cpát do kozaček)

Pravidla v lázních:

Do jídelny se chodí pěkně oblečení a ve venkovních, nebo vnitřních botách, v pantoflích, chlupatých papučích a teplákách jen na procedury! Přestavte si, jako byste šli třeba do práce. Číšničky jsou taky pěkně oblečené.

Na chodbách se všichni zdraví, jako byste byli v jedné malinkaté vesnici. I úplně cizí lidi. Časem vám to přijde samozřejmé, ale zezačátku je to trochu divné, hlavně když potkáváte spoustu lidí. Hodí se hezky a uctivě zdravit i divné lidi, protože se z nich mohou vyklubat vaši instruktoři, maséři a podobně.

Dbejte pokynů u procedur a ptejte se. Připadá mi, že ne vždy je vám vysvětleno, co se proč dělá a jaký to má vliv na vaše zdraví. A kvůli tomu tu jste, ne? Chcete si odpočinout? Tak z dovolené vytřískejte maximum. Nechte se zabalit do prostěradla a po koupeli si odpočiňte na lehátku, i když tam s sebou nemůžete mít chytrý telefon.

Žádné komentáře: