čtvrtek 6. října 2022

Bobřík nestěžování si

Tohohle bobříka jsem vymyslela, když už jsem nemohla poslouchat, jak si pořád stěžuju, že toho mám v práci moc. Sice to byla pravda (a je pořád), ale unavovalo to i mě samotnou. Přemítala jsem, co s tím udělám a řekla jsem si, že si zkusím jeden den nestěžovat. Nikomu, na nic a na nikoho. Ať se děje cokoliv.

Ukázalo se, že to nedokážu a ani se toho nemuselo zase tak moc stát. Prostě když už se člověk rozjede, postěžuje si rád. Asi chce, aby ho někdo politoval, nebo ho potěší, že může přijít se svou troškou do mlýna, když si stěžují i všichni ostatní. Všichni toho přece máme hodně. Možná je v tom i trocha pýchy, že zapadá. Tak jako jsme všichni znechuceni zdražováním, stěžujeme si všichni, že toho máme v práci moc a nestíháme.

Teď už se mi o tom nepíše tak docela snadno, protože už jsem se nad to povznesla. Podařilo se mi zorganizovat si pracovní i soukromé úkoly a vědět, do čeho se mám pustit jako první – ne jen co hoří, ale i co je důležité. Pro duševní zdraví mi navíc pomohl jeden neplánovaný den práce z domova, když jsem „odbouchala“ část prioritních úkolů, aniž bych se pořád nechávala vyrušovat dotazy, zda koupím mlíko do kuchyňky. Věřili byste, že mi Košík dovolil koupit jenom dva cukry? A to každý stojí 30 Kč/kg! Není to tak dávno (snad ještě letos), co jsem ho kupovala za 9 Kč (a ne, nevypadla mi jedna číslovka).

Bobříka jsem zařadila do páté skupiny, protože je tam ještě aktuálně místo. Kdybyste měli zájem, můžete si je všechny prohlídnout na níže přiložených odkazech. Ideální je samozřejmě i vyzkoušet. 

A kdybyste chtěli nějaký ten návod, jak lépe pracovat s časem, doporučuji štítek time management, kde se v brzké době objeví nové tipy. Aktuálně zahrnují 36 článků.

Žádné komentáře: