středa 6. května 2015

Bobříci 3

V minulých dvou týdnech jsem vám psala o Bobřících, které navrhl Jaroslav Foglar ve svých knihách. Někdo možná tvrdí, že jsou zastaralí... takže na Čilichili vymysleli nové. Bobříky pro dnešní mládež.

Bobřík bez mobilu: Týden musíte vydržet bez mobilu. Prověrka jen pro ty nejodolnější. ;-)

Bobřík pohlavní zdrženlivosti: „Nevztáhneš celý týden ruku na nikoho jiného. A samohana se počítá taky!“ Nevidím v tom žádnou velkou užitečnost, ale budiž.


Bobřík mikrovln: Týden nesmíte používat mikrovlnku. Tak to mám v pohodě. Splněno v počtu let.

Přírodní bobřík:
Měsíc bez depilace, holení a vytrhávání. A bobříka vám navíc uzná až váš přítel či přítelkyně. Tedy pokud se vám je podaří přesvědčit, že ta depilační mánie je jenom uměle vyvolaná lobby výrobců žiletek. A pokud se vám podaří zaskórovat i s chlupama.“ Hmm, zajímavý nápad. A asi i dobrý. Klidně by se mohl jmenovat bobřík odvahy. Na tohle téma jsou i na webu zajímavé debaty.

Offline bobřík:
Sedm dní se nesmíte objevit na žádné sociální síti. Ano, ani na Facebooku, ani na Twitteru, žádné check-iny na Foursquare. Pokud máte potřebu něco sdělovat světu, pište dopisy.“ Zvládám v pohodě. ;-)

Bobřík pomalého jídla: Týden se vyhýbejte fastfoodům. Svačinu si hezky udělejte doma. Ještě bych přidala, že jíst budete opravdu půl hodiny, pěkně žvýkat, každé sousto aspoň pětkrát (doporučuje se mnohem více, i třicetkrát).

Bobřík vody: Měsíc budete pít jen vodu z kohoutku. Žádné minerálky (bublinky), sladidla a příchutě. Vařím si čaje, ale jinak splněno.

Bobřík síly: Skutečně mě pobavil.
„V každém dopravním prostředku, který má madla, se každý den desetkrát přitáhněte, nebo dejte deset kliků. Jinak choďte pěšky. Nebo běhejte.“
 

Bobřík samoty: „Sedm dní žádná hospoda ani klub, sedm dní žádný kámoši. Ze školy rovnou domů. Jestli chcete na vzduch, koukejte z okna. Ale bacha, můžete vidět, ale nebýt viděn.“

Bobřík vytrvalosti: Vypijte pět piv bez pauzy na záchod. No, to se mi nezdá zrovna výchovné.

Bobřík odvahy: „Původně jsme chtěli navrhnout návštěvu temné komory jakéhokoliv gay baru, nicméně to by se nemuselo obejít bez následků. Čiže bude stačit, když vyrazíte na Spartu a zařvete Banik. Nebo naopak. Nebo punk v Brně. Prostě buďte odvážní.“ Nic moc zajímavého, aspoň pro mě.


Bobřík paměti: Naučte se nazpaměť jízdní řád jedné tramvajové linky MHD ve svém městě. Autoři mají zřejmě pocit, že všude jezdí tramvaje. ;-)


Bobřík věrnosti: „Žádná promiskuita, žádné postelový výtoč. Vydrž jeden měsíc s jednou slečnou, případně chlapcem. Podle gusta.“ No... autor, pro kterého je tohle bobřík, asi nebude vhodný partner.


Bobřík hmatu: „Poslepu poznej svoje kamarády podle geometrických tvarů. Bobříka obdrží ten s procentuální úspěšností přes 90 %.“ 


Máte vlastní nápady na bobříky pro svoje děti? Nebo pro sebe? 

Zdroje:
http://cilichili.cz/clanky/moderni-bobrici-pro-dnesni-deti-865.html

Žádné komentáře: