čtvrtek 30. října 2014

Vrtěti psem (***)

Zajímavý film o tom, co všechno se dá natočit a jaká zajímavá mystifikace se dá vymyslet. O tom, jak málo můžete věřit televizi a médiím a jak jde všechno zachránit. Dustin Hoffman jakožto skvělý filmový producent Stanley Motss pomáhá poradci prezidenta Conradu Breanovi (Robert de Niro) a Winifred Ames (Anne Heche) nafingovat a vymyslet co nejlepší scénář, aby prezident vyhrál volby. Je totiž třeba odlákat pozornost voličů od skandálu prezidenta USA s obtěžováním nezletilé dívky. 

A tak je napadne válka s Albánií. „Proč s Albánií?“ 
„Proč ne?“

V dalších rolích můžete vidět Woodyho Harrelsona coby válečného hrdinu Williama Schumanna, Denise Learyho jako Fad Kinga a další.

Film stojí za to vidět podle mě hlavně proto, jak se všechno dalo vždycky zachránit… výborná ukázka kreativity a skvělý přístup Dustina Hoffmana, že všechno jde vyřešit. Oblíbená věta: „Tohle nic není, …“ A pak následovalo doplnění, co tehdy tam někde jinde zažil horšího. Skoro by se to dalo zařadit do kurzu pozitivního myšlení nebo kurzu štěstí – říct si: „Tohle nic není.“

Na ČSFD má film 76 % a uvádí se, že trvá 97 minut. Je z roku 1997, což mi připadá příjemně symbolické. No, že by to byla vysloveně komedie, bych neřekla.

Žádné komentáře: