pátek 2. října 2020

Uzený víkend s Ateliéry

Před samotnými ateliéry jsem zajela za kámošem a pustili jsme se do uzení, resp. začali jsme ochutnávat jím uzené věci. Lososa, klobásky, bůček, špek, sýry s mátou, sýry s mletou paprikou atd. Celkově to byl takový dost uzený víkend. Po nedělním cestování po ateliérech jsme voněli uzením i my. 

Akorát jsem si nestihla vyfotit, jak to v udírně vypadalo. Byla to krása, protože kámoš je tak trošku megaloman. Osmikilový kyblík uzenin měl jenom pro kolegy do práce. 

Pokud by to náhodou někdo nevěděl, nebo zapomněl, tak tenhle víkend byly opět otevřené ateliéry, tedy Dny otevřených ateliérů (DOA), abych byla přesná. Změnili se organizátoři a řekla bych, že to DOA dost pomohlo, protože vloni to byla tragédie. Jak organizace, tak brožurka. Kdybyste měli chuť, pokud to nezruší, budou příští v Jihočeském kraji už 10. až 11. října 2020.

A jak jsme tak v pátek večer rozjímali u roztopených kamen, protože říjnové počasí se již ohlásilo v plné parádě, napadlo nás, kolik jsme toho za ty roky vlastně navštívili. Ukázalo se, že převažují keramické ateliéry (9), pak jsou 4 řezbáři, 3 sklárny a taktéž 3 kováři. A pak sem tam něco výjimečného.

Vydejte se taky někdy na poznávání zlatých českých ručiček. Nebudete se stačit divit, co všechno lidi dovedou.

2 komentáře:

Kamilek řekl(a)...

No chtěl jsem protestovat, že jsem říkal osmilitrový a ne osmikilový kyblík, jenže v úterý jsem nesl ještě další balíček, tak to pak dohromady těch osm kilo mít mohlo...
Celkem bylo v udírně 16 kg klobás, slaniny, bůčku, sýrů,...

K DOA - pokud vím, organizátoři se změnili už před loňskýma a letos to dělali ti stejní. Ale loni to byla taková tragédie, že asi dostali sprda od kde koho a letos se docela vytáhli jak s brožurkou, tak prezentací na facebooku.

Za 6 let jsme při 62 zastávkách na 60 různých místech navštívili 61 různých tvůrců (nebo skupin tvůrců). Někde jsme byli dvakrát, někde byli dva na jednom místě, jednou byl jeden autor na jiném místě než při předchozí návštěvě,...

Angelika řekl(a)...

Super statistika, děkuji.