čtvrtek 22. března 2012

PoleDance

Není to tak dávno, co jsem se s kolegyní zašla podívat na PoleDance. Přišlo to nenadále. Zmínila se, že to jde vyzkoušet se svou kamarádkou, že ji to láká, chtěla by vnést do svého života víc pohybu. Pak z ní nějak vypadlo, že její kamarádka nemůže, tak jsem se zeptala, jestli by jí nevadilo, kdybych se pro jednou přidala já. Vyplázla jsem sto třicet korun za to, abych si mohla vyzkoušet vlnit se u tyče. No, nebylo to tak špatné, jak by se mohlo zdát. Na druhou stranu už na začátku jsem tam šla s tím, že si to jdu jen vyzkoušet a minimálně prozatím z toho nic nebude, neboť dva pravidelné kroužky v týdnu jsou pro mě až dost, nepotřebuji si tam narvat i třetí, i když by to konečně byla pohybová aktivita, kterou zoufale potřebuji.

Na internetu na pole dance lákají s tím, že si díky němu můžete vytvarovat tělo a dát průchod svému svůdnému já. To je myslím celkem trefné, neboť si při tomto sportu nejednou připomenete, že jste žena, navíc krásná a sexy. O tom to totiž je. Ukázat se. Nestydět se, odvázat se a předvést se v celé kráse.

Nemyslete si ale, že by to bylo nějak sprosté a podobně. Místy je to velice vyzývavé a dráždivé a věřím, že pro chlapy to fakt musí být zážitek vidět to naživo, nicméně pro ženu je příjemné to, jak dává průchod své ženskosti a svůdnosti. Na druhou stranu to také vyžaduje značnou zručnost a sílu, jak v pažích, tak i v nohou, kterými se člověk mnohdy drží tyče, jež se s ním otáčí.

Při pole dance jsem si připadala tak trochu jako Violet z Divokých koček a to pro mě bylo vždycky lákavé. Při tomto tanci, lze-li to tak nazvat, mně to připomínalo spíše akrobacii, si totiž i nevinná holčička musí připadat jako prvotřídní svůdnice, v horším případě značně neohrabaná prvotřídní svůdnice, nicméně některá gesta vypadají dobře i když se nejste schopné na tyči udržet déle než pár sekund.

Nejtěžší na pole dance nebylo ani až tak udržet se na tyči, ale spíš to, že se snažíte vypadat dobře a ladně. Na tyč nesmíte vyskakovat, ale musíte se na ni vytáhnout jen silou paží. Nohy a vlastně celé tělo musíte nechat rovné, napnuté, elegantní a ladné. Nemůžete se křečovitě držet, abyste nespadly. Čím pomalejší pohyby, tím náročnější to je na svaly. Takže autoři textů na různých stránkách myslím nelžou, když tvrdí, že se to vyrovná posilovně.

Na následujícím videu můžete vidět pár věcí. Je to sice občas trochu stejné, nicméně docela masakr.

Pro ty z vás, které by snad pohoršovalo nedostatečné oblečení, mohu doplnit, že kromě efektu (aby bylo na co koukat) je to také proto, že po oblečení by vám ta tyč nechutně klouzala a v podstatě byste neměli šanci se na ní udržet. Ovšem jsou případy, kdy vážně přemýšlím o tom, jak a čím se na ní jednotlivé ženy drží, neboť to vypadá skutečně neuvěřitelně.

Pokud nevěříte, že pocházíme z opice, koukněte se na následující video a bude vám to snad jasné. I když popravdě mě pořád ještě překvapuje, že něčeho takového je člověk schopen.

2 komentáře:

Veber řekl(a)...

Tak první video jsem kdysi viděla, protože mi přišlo mailem. Vyvolalo ve mě dojem, že striptérky jsou neuvěěřitelné borky co se dost nadřou:-)) A že něco takového umět, tak jsem fakt dobrá:-)
Druhé video je také "husté", obdivuji hlavně energii, kterou ženy ještě měly, já bych totálně odpadla:-D

Angelika řekl(a)...

Cítím něco podobného, akorát tohle by tedy neměly být striptérky, i když někdy působí dojmem spíše lehčích žen. Prý se to snaží prosadit na olympiádu, kde gymnastky jsou také jen minimálně oblečené, a proto se snaží odstranit příliš vyzývavé prvky.