středa 15. března 2023

Mrazivá březnová středa

Zasněžený plot
Dnešní aprílové počasí bylo fascinující! Kolegyně se rozhodla v našem společném kanclu vyvětrat, protože už to opravdu chtělo nějaký vzduch. A při té příležitosti nás upozornila, že prší a že si zrovna nevzala deštník. Mně to bylo fuk, protože jsem plánovala být v práci extrémně dlouho – do sedmi – a pak se svézt domů s manželem. Navíc mám od Ježíška novou suprovou bundu, která má parádní kapucu a zatím jsem ještě neotestovala, jestli promokne nebo ne. Akorát jsem si včera všimla, že se z ní odlupuje koženka, což mě dost mrzí, protože pak asi bude vypadat blbě.

Protože jsem tak trochu puntičkářka, nadhodila jsem nejistě, že možná spíš sněží. Za chvíli mě kolegyně upozornila, že teď už sněží doopravdy. To bylo asi kolem třetí odpoledne. Vyhlédla jsem ven a vskutku: po dvoře areálu se proháněla sněhová vánice. Po chvilce kochání jsem se vrátila k práci. Když jsem opět vzhlédla, venku svítilo slunce a po nějaké nepřízni počasí nebylo ani vidu. Úplnej apríl.

Pro jistotu jsem napsala manželovi, jak to dneska vidí, a zjistila jsem, že už můžu jít domů, protože přijel kamarád na opravu traktoru, takže Praha se nekoná. Neva, stejně jsem se dnes necítila na práci až do večera. Poté, co jsem návštěvě nabídla čaj (naprosto skvěle se hodící Frosty tea od Basiluru), jsem neodolala a udělala několik snímků zasněženého dvora. Barvy zimy byly naprosto úchvatné! Posuďte sami.

Zapadající slunce kreslí po nebi barvama

Stodola a vhodný zimní čaj

Barvy na sklonku dne těsně před setměním
Během večeře jsem si pustila Poslední aristokratku. A pak jsem šla psát blog. Jupí!

Žádné komentáře: