pondělí 22. července 2024

Ubytování v Uvala Scott

Po příjezdu jsme chytli trochu podmračené počasí. Níže vidíte pohled na most na ostrov Krk a „přístav“. Domeček s domnělým jeřábem (smysl tohoto velkého zabetonovaného dřevěného žebříku jsme nepochopili) a pár loďkama na nevhodně prezentované fotce budil dojem, že se budeme koupat mezi projíždějícími loděmi. Ale naštěstí jsme se báli zbytečně.

Pohled na ostrov Krk

Bez problémů jsme se ubytovali v jednom z bungalovů. Vyšlo to parádně: v přízemí byl určitě větší chládek než v prvním patře pod střechou. Navíc bylo několik bytových jednotek vedle sebe a my byli na druhé straně úplně sami. Pokoj mě trochu zaskočil svou tmavostí a slabým světlem. Lampička nad postelí byla v podstatě nepoužitelná. Židli jsme využili spíš k odkládání, protože na hezkém stole se zrcadlem by se těžko dalo psát nebo malovat, když u něj nebylo žádné světlo. Ani na červeném trochu tvrdším gauči jsme netrávili čas, ale kdyby třeba týden pršelo, mohl by být ještě dobrý. Naopak postele byly trochu moc měkké a jako všude jsme se potýkali s velikými a příliš naducanými polštáři. Já se ho snažila utlapkat a spát na růžku, manžel ho vyměnil za rezervní ručník.

Pokoj, to tmavé vpravo je chodbička a dveře ven

Jak vidíte, koupelnu se mi ani nepodařilo vyfotit, ale pro ilustraci to snad stačí. Je trochu památeční, ale čistá a neoprýskaná. Ručníky byly bílé, čisté a měnili nám je zbytečně často.

Před oknem jsme měli hezký a řekla bych že i nový žlutý závěs, takže nám dovnitř vůbec nešlo slunce. Tomu ještě napomáhaly dřevěné okenice, které jsme přes den zavírali, abychom si uvnitř udrželi chládek. Kromě jedné noci se nám to podařilo. Celkově našemu komfortu pomohlo také to, že jsme mohli celé noci bez obav větrat, protože na komára jsem sice narazila hned první noc, ale asi to byl jen zbloudilý jedinec. Nebo neměl chuť na Čechy. 

Když mluvím o národnosti, musím říct, že nás zaujalo, jak je tam málo Čechů, asi jeden dva páry. Ostatní byli podle aut Slovinci, Chorvati, nebo Maďaři. Snad i pár Italů, už nevím jistě.

Protože jsme neměli žádný balkónek a na okně byly ty dřevěné okenice, hned první den jsme řešili kam s mokrýma plavkama. Sice by se daly v koupelně přehodit přes tyč, ale to by pak kapaly i na zem mimo vanu. Někde jsme vyštrachali kousek provázku, který jsme s sebou měli, uvázali ho mezi dva stromy a věšeli tam. Nemám pocit, že bychom tím znevažovali vzhled ubytování, protože to nebylo moc vidět díky spoustě listů a taky proto, že na zemi se válelo dost haraburdí: keramické i skleněné střepy, pet láhev atp. Pravda, slabou stránkou by mohl být úklid v částech, kam se moc nechodí. Zato kolem cestiček mezi ve stráni rozesetými bungalovy byla spousta různých květin a rostlinek: několik fíkovníků, bobkový list... zvláštní, že tam něco roste, když člověk vidí, jak je tam vyprahlo.

Žádné komentáře: