sobota 9. února 2013

Jak zachránit sladkou polévku?

V Albertu jsem si za patnáct korun koupila zeleninovou směs na polévku. Už jsem si ji dělala minule a bylo to fajn. Vzala jsem celý obsah balení, očistila ho, pokrájela a nasypala asi do litru vody a dala vařit. Později jsem přidala dvě umeboshi švestičky a trochu nějakého koření.

Ovšem po ochutnání byla polévka děsivě sladká. To asi ty dvě mrkve. Brr, ale co s tím? Chutnalo to fakt divně a neměla jsem odvahu kápnout do toho trochu normálního octa. Pak by to také mohlo být jinak divné a kyselé a třeba by to bylo ještě horší. Ale takhle jsem to také jíst nechtěla. Nahlédla jsem do své záhadné skříňky s potravinami, kterou více doplňuji než ujídám, a helemese umeboshi ocet, který jsem si kdysi na doporučení koupila na ředkvičkový salát a ještě jsem ho nestihla udělat. Nevadí, vyzkoušíme ho do té polívky. Pravda, bylo to trochu netradiční, ale celý pokrm to zachránilo.

Žádné komentáře: