neděle 10. února 2013

Vlastní kuchařka

Napadlo mě, že bych se opět pustila do jednoho ze svých projektů – napíšu kuchařku. Určila jsem si, že by to mohl být dlouhodobější projekt, třeba tak na tři roky. Za tu dobu bych mohla sesbírat dostatek receptů, které mi chutnají a ráda je připravuji, aby to vydalo na vlastní kuchařku.

V kuchyni experimentuji ráda, i když na to nemívám mnoho času a ani nástrojů. Nicméně úspěchy s čokoládovým dortem a sušim jsou značně povzbuzující. Inspirací pro mě bylo i prolistování knihy Kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové, kterou jsem před čtrnácti dny objevila v knihkupectví.

Zatím jsem si přibližně určila strukturu a poznamenala, co mám ráda a na co bych si chtěla sehnat recepty a naučit se to. Když jsem se dívala, kolik věcí mi doma chutná, a co bych tedy chtěla „obšlehnout“ od maminky, ukázalo se, že toho rozhodně není málo. Také mě napadlo, že pozjišťuji od známých jejich miláčky v kuchyni. A pokud se budou chtít podělit, získám úžasnou kuchařku, kterou si krásně graficky upravím a nechám si ji svázat do kůže, takže to bude takové menší pomazlení pokaždé, když ji vyndám ze skříňky.

Žádné komentáře: