pátek 16. října 2015

Blížící se akce říjen

  • V Národním zemědělském muzeu v Praze můžete do konce prosince navštívit poznávací a zážitkovou výstavu Les – příběhy stromů a lidí. Venku na muzejním dvoře najdete expozici O stromech a o lese společně s malou muzejní farmou Otevřeno je denně kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Základní vstupné stojí 110 Kč, děti od 6 do 15 let, studenti a senioři zaplatí 70 Kč, rodinné vstupné vás vyjde na 220 Kč.
 Říjen
  • St 21. 10.  Den stromů můžete oslavit na Toulcově dvoře u Prahy: Toulcův dvůr v Praze je centrum ekologické výchovy s farmou a rozlehlým areálem. Dopoledne bude patřit školákům, odpoledne všem. Můžete vidět umění řezbářů, a s pomocí různých nástrojů si vyzkoušet jejich práci a pod dohledem zkušenějších. K vidění bude též výroba dřevěných loutek a skutečných houslí, děti si mohou vytvořit drobnost z ořechové skořápky, dřevěné strašidlo, ozdobu z lýka, skřítka pro štěstí nebo strom z drátku a korálků či z kartonu. Otevřeno je až do 18 hodin, vstupenka stojí 80 Kč, nevyrábějící dospělý doprovod zaplatí 20 Kč.
  • Čt 22. 10. Toulcův dvůr: Konference Sociální podnikání - současná praxe a vyhlídky, je konference o zaměstnávání OZP je zdarma, je třeba se registrovat předem na weberova@toulcuvdvur.cz (Markéta Weberová , Koordinátor Infocentra, ENVIRA o. p. s.)
  • So 24. 10. Zámek Nižbor – oslava keltského svátku Samhain: zakončení návštěvnické sezóny. Od 14 hodin budou hrát čtyři kapely ukázkou a výukou tance je doprovodí skupina GALL-tír a na bojové stezce se potkají válečníci z Vousova kmene. Můžete též shlédnout komentovanou ukázku dravců. K vidění budou vybraná keltská řemesla: ražba mincí, kováři, tkaní, výroba šperků a nástrojů denní potřeby. Pro děti jsou připraveny hry a archeodílna s vedením zkušených archeologů. Na závěr vystoupí Orbis de Ignis se svou ohňovou show. Navštívit můžete Informační centrum keltské kultury a přilehlou výstavu o archeologii.

Žádné komentáře: