pátek 16. října 2015

Znáte Elišku?

Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová, vyhrála v roce 2014 v kategorii Objev roku Českého slavíka. Roztomilá jednadvacetiletá blondýnka zazpívala letos na Sázavafestu a v hitu Nad Sázavou (psala jsem o něm v článku Sázavafest dostal „občanku“ ve Světlé nad Sázavou) zazněla její slova: 
„Šub šuby duby da pa padá
na zádech ukulelééé
tak vyrážím, neboj tata,
dom sa Ti vrátím celééáé.“
Říkala jsem si, že asi bude nějaká hravá, když dostala právě takový text, ale nijak blíž jsem po tom nepátrala... až jsem pak jednou zahlédla, nebo náhodou našla, že zpívá písničku Shubidu, která je vážně skvělá a chytlavá. A ačkoliv nejsem příznivec videoklipů k písním, tak tenhle se mi opravdu líbí. Bonusem pro mě je, že je to točené v Brně, které je mi blízké a mám ho ráda.

Elis mě zaujala svým krásným čistým hlasem už na festivalu a hit Shubidu mě dost nadchl. Z dalších písní jsem si zatím žádnou neoblíbila, ale videa k nim byla leckdy zajímavá.

A teď něco málo o Elise: V mezinárodní pěvecké soutěži GOLDEN LUTE 2011 získala druhé místo a jako skladatelka upoutala singlem Depressing Valentine's. K jejím oceněním patří i třetí místo v americko-britské hitparádě BEAT100 za rok 2013, kde zaujala písní Letter to Mom (český název Poslední psaní). Ta je inspirovaná skutečným dopisem z koncentračního tábora. V roce 2014 získala druhé místo s již zmiňovanou písničkou Shubidu a následně i s aktivní Unfaithful Man. Mě zaujala její energie i v písni Bye, bye! Za zmínku též stojí, že se Elis stala letní tváří kampaně Coca-Cola „Řekni to písní“.

Zdroj: http://zivotopis.osobnosti.cz/eliska-mrazova-zpevacka.php

Žádné komentáře: