neděle 15. prosince 2019

Angeliky vánoční deník (2019), 1. část

Letos jsem to s vánočním deníkem právě nepřeháněla... nepsala jsem, stejně jako blog celkově a teď mám problém si vzpomenout, co kdy bylo.

Po 2. prosince, Šití adventního kalendáře poprvé
Tank a ovečka (nové ozdoby na stromeček)
Od kamarádky jsem dostala malý, ale krásný umělý zlatý stromeček. Byla jsem jím naprosto unešená, a to umělé stromky nesnáším. Bude se parádně vyjímat na mém modrém taftu, který jsem koupila jako ubrus (a taky na sukni). A zlatý balíček se pod takový stromek krásně hodí a zakryje nevzhledné okraje malého „ubrusu“, který jsem nakonec vytvořila ze zbytků po stříhání sukně. A to nejlepší?! Zlatý stromeček parádně vyřešil můj problém s netradiční vánoční ozdobou ve tvaru tanku. Měla jsem totiž trochu obavy, že zelený tank na zeleném (živém či umělém) stromku nebude vidět, i když se bude trochu třpytit.

Na kreslení jsem malovala opičku, nártounka. Můžete vidět rozkresleného zde a hotového zde. Bude stejně jako další obrázky součástí mého adventního kalendáře. Jedná se o kozu a anděla (rozkreslený je možná hezčí než hotový). 

Pustila jsem se do šití adventního kalendáře (trochu pozdě, vím). Psala jsem o něm například zde. Původně to měla být tajná mise. Ale jelikož doma nejsem skoro nikdy sama a šicí stroj mám aktuálně v ložnici, nezbyla mi jiná možnost, než přiznat, co chystám.


Út 3. prosince
Nahodila jsem rukavičky Nalu Mitts od Leila Raven z šedé ponožkové příze jako mám Infinity, o nichž jsem psala zde.

St 4. prosince, Ples ve znamení černé a bílé
Ples s přáteli a přítelem byl super. Akorát jsme víc kecali než tančili. Na druhou stranu ani to nebylo na škodu. Nejvíc se mi líbila chvilka na diskotéce se starými hity. Trochu míň pak procházka k autu, protože jsem měla dost utancované nožičky.

So 7. prosince, Šití adventního kalendáře potřetí
Pokračovala jsem v šití adventního kalendáře, z něj je i ten výše uvedený záznam, protože to byl docela adrenalin vzhledem k pořizovací ceně materiálu. Dneska jsem už našívala kapsičky.

Ne 8. prosince, Výlet na trhy do Budyšína

Vyrazili jsme na výlet do Budyšína v Německu. Podívat se na vánoční trhy a zajímavé město se spoustou kostelů a věží. Nejpříjemnějším zážitkem pro mě bylo hlazení malé lamy. Její srst byla tak krásně hebká a hřejivá!

Zároveň jsem navštívila kačerský (geocaching) event, ale bylo to takové dost zbabělé, protože pokec s Němci v angličtině, zatímco opodál v zimě postávají moji přátelé, nevypadal jako dobrý nápad.

Po 9. prosince
Pokračovala jsem v kreslení nártounka. A odpoledne šla k zubaři.

Út 10. prosince, Pletení v Pointě
Na pletení jsem si vzala šátek Sorceress Scarf od Life Is Cozy, který se plete vzorem rybí kost. Pokec s holkama byl prima, než si jedna z nás postěžovala jedné poblíž sedící cizince (asi Ruska), zda by mohla mírnit svého psa, protože tam pořád tak strašně vysoko štěkal. Paní z toho hned udělala scénu a byla nepříjemná. Trochu to kazilo vánoční atmosféru. Hlavně jsem váhala, jestli se do toho mám vložit, protože mi připadá slušné zastat se kamarádky, ale na druhou stranu se s nikým v angličtině dohadovat nemůžu. A hlavně paní byla zjevně magor a naprosto nevyrovnaná, takže žádné další diskuse neměly cenu. 

St 11. prosince, Pletení rukaviček
Nahodila jsem rukavičky Pika gloves od Kristiny Tyla, které jsem včera viděla u Jany. Jsou moc pěkné a ona už plete několikáté. Já akorát podruhé nebo dokonce potřetí začínám ty samé, protože vždycky zapomenu, kde jsem skončila, nebo se mi to nějak zákeřně vypáře. Ale tyhle, ty už dopletu. Dokončím je na první svátek vánoční.

Čt 12. prosince, Večerní šití
Dneska jsem dopletla šátek Bojagi pro kamarádku Janču. Večer jsem se věnovala šití adventního kalendáře.

Pá 13. prosince, Aikidovečírek
Jdu cvičit jenom na jednu hodinu aikida. Moje fyzička je bídná. Slibuju si (jako už tolikrát), že příště to zlepším. Ale ne příští týden, až po novém roce. Zase chci začít chodit dvakrát týdně, takhle mám pocit, že si sotva pamatuju základy, natož abych mohla pomýšlet na 3. kyu. Rozhodně ne v březnu. To nebudu mít ani znalosti, ani semináře. A hlavně ne dost odcvičených hodin!

Vánoční besídku máme těsně před plánovaným výletem do Drážďan, ale protože se mi stejně nechce spát v dojo, plánuju včasný odchod. Zábava je senzační, jídlo dokonalé a obsahující nejrůznější nečekané věci. Třeba sushi. Různé klobásky, sýry, olivy... Lída přinesla čokoládové kuličky (pralinky) z avokáda. Je to v nich trochu cítit, ale jsou dokonalé!

So 14. prosince, Výlet na vánoční trhy do Drážďan
Jak jsem uvedla na začátku prosince, chtěla jsem každou adventní neděli vyrazit někam na vánoční trhy. Skoro mi to vyšlo, protože jsem plánovala, že poslední adventní víkend zůstanu s přítelem v Praze, ale nakonec jsme jeli za mými rodiči, a tak to byl jediný víkend, kdy jsme na žádných trzích nebyli. Zato jsme vyrazili ven do přírody, ale o tom zase příště.

Tuhle sobotu jsme vyrazili s přáteli z aikida na vánoční trhy do Drážďan. Bylo to super a ráda bych o tom napsala samostatný článek s fotkama. Trochu nás potrápilo chladné počasí a komplikované shánění záchodu, u něhož není dlouhá fronta, a taky oběda, o němž měl každý trochu jiné představy. Nakonec jsme se snad najedli všichni. Já si ale pořád myslím, že nejlepší je udělat si dostatečně velkou svačinu s sebou a tím se vyvarovat jakýchkoliv komplikací.
V obchodním centru si užívají sněhuláci

Ne 15. prosince
Ale co jsme dnes dělali doma, to opravdu netuším... možná někde dohrabu v deníku. ... 

Žádné komentáře: