neděle 3. ledna 2021

Angeliky vánoční deník (2020), 6. část

Po 28. prosince, psaní blogu

Psala jsem blog a neměla čas na pohádky, můžete mrknout na následující nové články:

Večer jsme si pustili Miláčka (Bel Ami má na ČSFD 55 %), já bych mu taky dala tři hvězdičky. Nebyl to žádný šlágr, ale koukat se dalo a je to klasika. Italský film z roku 2012 s Robert Pattinsonem v hlavní roli. Děj se odehrává v Paříži (ale natáčelo se v Maďarsku) v druhé polovině 19. století. Z vojenské služby v severní Africe se vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Jen kdyby neměl tak ulízané vlasy. Jak se tohle může někomu líbit? Ale sežene pouze práci v účtárně. Díky známému z Afriky začíná kariéru jako pomocník v Pařížských novinách. Postupně se seznámí se třemi vlivnými ženami, a když mu Madeleine Forestier (Uma Thurman) prozradí, že Paříži vládnou ženy skrze své manžely, zvolí jedinečnou strategii: dostat se jim pod sukně. Nejsympatičtější mi je Clotilde de Marelle (Christina Ricci), jeho milenka. Během manželství s Madeleine udržuje poměr jak s Clotilde, tak i postarší manželka ředitele (Kristin Scott Thomas).

Út 29. prosince, výlet do Vavřince

Vyrážíme na osmnáctikilometrový výlet do Vavřince. Ráda bych se o něm rozepsala podrobněji.

Podruhé koukám na pohádku O vánoční hvězdě, recenzi najdete zde. A jsem z ní stejně ne-li ještě více nadšená.

St 30. prosince, doplétání šátku Unda

Vařím si bylinkové čaje, kontroluji pracovní e-mail a snažím se dokončit šátek od Lesley Anne Robinson jménem Unda. 

Ale to hlavní z dnešního dne je sníh. Sníh, sníh, SNÍH. Vážně. Ráno jsem se vzbudila, vykoukla z okna bez jakéhokoliv očekávání a strnula. Bylo bílo. Jen takový lehký poprašek. Nic, co by stálo za řeč, ale vypadalo to dokonale. A navíc už si nemůžeme vybírat, kdy se budeme ze sněhu radovat. Dneska ho byla aspoň troška, takže se budeme radovat dneska!

S překvapením jsem zjistila, že včelí úly (či vosí hnízda) už máme snědená. A to jsem si je chtěla polít vaječným koňakem. No, nevadí.

Přemýšlím, co bych dnes nebo zítra mohla nahodit (pletení) nového... Něco malého, abych to v reálném čase i dokončila, protože toho mám rozdělaného spoustu a po problémech s Undou potřebuji nějakou pěknou relaxaci.

Čt 31. prosince, silvestr v kruhu rodinném

Vánoční pletení
Ráno je opět bílo. Krása. Dneska to i celkem vydrží, i když je na sluníčku nádherných 10°C.

Na vycházce ulovíme silvestrovskou kešku, abychom získali imaginární suvenýr.

Nahodím nádherné ponožky Coffee Cantata od Caoua Coffee, ale jejich pletení je hrůza! Moc složité na to, aby se daly plést u filmu nebo v autobuse, i když se o to později pokouším.

Večer si opět pouštíme Tublatanku (koledy), pak nějakou směsku koled (mimo jiné Schovanky) a na závěr Jarmilu Šulákovou s Flerety.

Chystáme chlebíčky a jednohubky.

Hrajeme pexeso: letecké pohledy na hrady. Všechny jsou si děsně podobné! A taky vynálezy. U těch je na jedné kartičce vždy vynález a na druhé vynálezce. Pamatuji si je podle čísel či barev. Využívám mnemotechnické pomůcky: čísla, 1, 12, 3 pod sebou --> 1, 12 = 1+2 = 3, 7 nad 9 (liché), 18 a vedle 20, která začíná dvěma (a nulou). A taky kvarteto: první dvě kvarteta jsem si vyříkala postupně tak, že jsem po každém chtěla jednu kartu. Náhoda, že mi to tak krásně vyšlo a každý ji měl. 

Ostatní díly vánočního deníku:

Žádné komentáře: