neděle 29. listopadu 2020

Angeliky vánoční deník (2020), 1. část

Pá 27. listopadu, Kreslený adventní kalendář

Možná si říkáte, že s vánočním deníkem začínám letos nějak dřív, ale ona už za dva dny bude adventní neděle, takže to vlastně tak úplně mimo není. Vánočně se sice zatím moc necítím, i když už jsem poslouchala koledy, prohrabávala svoje vánoční články a kreslila adventní kalendář pro vaše čmárání, malování, poznámky... zkrátka co budete chtít. Najdete ho tady. Mám k němu dvě poznámky, zaprvé, že jsou vlastně dva: první více vykreslený s různými dny, zvyky apod., druhý jen tak prázdný a s trošku odlišným designem pro případ, že by se vám první nelíbil. Jako první jsem kreslila ten druhý. ;-) A pak mi došlo, že v něm chybí první adventní neděle, takže jsem dokreslila ten druhý. (Jo, jsem si vědoma, že to zní dost zmatečně.) 

Kdybyste potřebovali inspiraci k jednotlivým tématům, mohly by vám pomoci moje dřívější články (pro přehlednost v odrážkách). Já si je ráda čtu i jen pro tu vánoční atmosféru. 

  • příprava Vánoc = co udělat ještě v listopadu (zde) nebo v prvním týdnu v prosinci (zde), dárky online doporučuji objednat již nyní, dost mých přátel si stěžuje na problémy s doručováním a zpoždění či změnu místa (taky bych měla jednu historku),
  • druhý týden v prosinci najdete zde, berte to tak trochu s rozvahou, protože dost záleží na tom, na kdy zrovna vyjde víkend, pro první dva týdny najdete poznámky ještě zde,
  • třetí týden v prosinci zde,
  • poslední část plánování zde.
Samozřejmě přemýšlím o adventním kalendáři na blog, ale není to úplně jednoduché. Co bych sem měla psát každý den, aby to bylo zajímavé a něčím jiné, než ostatní poznámky?

Chtěla jsem se pokusit jako před dvěma lety udělat každý den něco nového. Všímat si různých maličkostí a třeba něco nového zažít, zkusit, přečíst, jít jinou cestou, to je jedno. Prý takové novoty prospívají mozku. A taky je pak nad čím přemýšlet, o čem si povídat apod. Minulý týden jsem měla dovolenou a moje pokušitelská kámoška mi ukázala seriál Lucifer (moje recenze zde). Od té doby na něm ulítávám. K tomu se ještě dostaneme později. Stručný deník tohoto týdne by se dal shrnout do následujících bodů:

  • Út 24. 11. vzala jsem si lízátko a připomněla si tak, proč si je nekupuju. Je hrozná nuda cucat něco, co připomíná bonbon, ale muset se otravovat s plastovou tyčinkou, která kouká z pusy. Navíc si člověk připadá poněkud dětinsky, i když je aspoň možné ho vyndat a normálně se bavit s jinýma lidma. Ale zvyšuje to odpad, takže pryč s tím. Nechtíc jsem si navíc užila den bez roušky, protože jsme ráno nějak spěchali a já si ji zapomněla vzít. Takže jsem celý den chodila jen se šátkem přes nos a pusu. Byl to hrozný opruz a připadala jsem se jaksi nepatřičně.
  • St 25. 11. Udělala jsem si po dlouhé době Earl Grey s mlékem a koupila si k tomu ke snídani nějaké pečivo z listového těsta. A taky jsem pořídila náplň do adventního kalendáře pro přítele a byla jsem z toho tak vyklidněná, že se mě kolegyně ptala, jestli jsem si něco nešlehla, že jsem tak příšerně v pohodě, ačkoliv mi vypráví (h)různé historky ze svého života, za které ji prý obvykle kárám. Vymyslela jsem jméno pro naši malou kočičku. Bude to Mazikeen, o tom taky až příště.
  • Čt 26. 11. Zapomněla jsem si doma mobil a zjistila jsem, že jsem na něm závislejší, než si myslím. Jsem zvyklá psát příteli v průběhu dne hezké zbytečné smsky, nebo nápady, co by bylo dobré udělat a nechci na to zapomenout. Jako třeba nabít baterku od motorky.
So 28. listopadu
Takový pohodově strávený den, že ani nevím, co o něm napsat. Snad že jsem si udělala tuto zimu poprvé yogi čaj. Ale příště bych ho měla víc osladit, abych si ho pořádně užila!

Ne 29. listopadu, První adventní neděle = Železná
Ráno bylo doma patnáct stupňů. Vyrazila jsem ven, nakrmila zvířátka a trochu prokrastinovala u seriálu Lucifer (recenze zde). Večer jsem se pustila do vánočního úklidu a poslouchala přitom vánoční koledy. Objevila jsem jednu novou (pro mě) Cimet i čaj. Vlastně to uklízení bylo celkem prima.

Ostatní díly deníku:

Žádné komentáře: