sobota 14. července 2018

Les Deux Alpes – pokračování

Tu kešku u golfového hřiště jsme nenašly. Měla být někde ve dřevě, ale nejspíš už je zrušená, poslední log byl relativně starý, snad z února nebo ze kdy. 

Zato stará lanovka nám spravila chuť. To byla keška v pravém slova smyslu. Dovedla nás na zajímavé místo, kam bychom jinak určitě nešly, protože by nás nenapadlo, že tam může být něco zajímavého! Ještě že tam byl fotohint, abychom ji rychle našly a mohly pospíchat do kempu. Času dnes bylo opravdu málo.
Domek z břidlice



Vnitřek kostela

Domeček

Ulička


A pár fotek z Vénosc: Strašáci




Kočka umělecky ztvárněná
Zastavujeme v obchodě, fotím krevety. Mňam, dala bych si. Koupím trochu moc alkoholu – víno a pivo – takže pak mám drobný problém nacpat to všechno pod sedačku a ještě se někam vejít nohama. Chvíli to řeším tureckým sedem, potom reorganizací.


Cestou fotím slunce zajímavě prosvítající skrz mraky.

Martin řekl, že bude promenáda v tričkách. Alpina prodává trička s vlastním potiskem, pokud mohu soudit z dobré bavlny, protože s nimi mám dobré zkušenosti, nosím je ráda. Nikola se zeptala: „A v plavkách nebo v čem?“ „Jen v tričkách,“ dodala jsem. Nikola povolila i ponožky, protože ty taky prodávají. Honza řekl, že ho napadlo, na čem by mohla být ta ponožka. V duchu jsem ocenila jeho kreativitu a pohotovost.

Jedeme přes Švýcarsko a konečně jsme našli benzínku. Hodinu nebyla. Je 18:20 a máme první pauzu – 20 minut. Předtím jsme v dálce viděli bouřku, všichni byli uchváceni bleskem. Teď jsem na dálnici zahlédla nápis: distance = security. Jedeme na Lausanne – Nord a Bern. 

Pouštějí nám film Malý Nicky. Je to ptákovina, ale aspoň s dobrým koncem.

Za WC se v Německu platí 0,70 € a vypadne vám lístek na 0,50 €, který můžete uplatnit jako slevu při nákupu. Nacházíme jeden navíc (někdo si ho nevzal), a tak máme prima slevu z 2,79 € na Harribo lékorky, které chutnají dokonce i mamce. Rozdělím se s Evou i Honzou, který je celý překvapený z toho, že mu řeknu, že nejlepší jsou ty hnědé karamelové a nabízím mu je.

Žádné komentáře: