pátek 3. ledna 2014

Nenávidím (technický) sníh!

Někdy mám pocit, že mi ta snaha o ekologičnost leze na mozek. Třeba když přemýšlím, jak bych mohla ekologičtěji dělat lečo – místo fazolí z konzervy si namočit vlastní. Nebalit vánoční dárky.... a tak podobdně. Někdy to asi vážně přeháním.

Když pak vidím ve zprávách že do Nového Města na Moravě navezli tolik a tolik technického sněhu, otevírá se mi nůž v kapse. Napadá mě spousta sprostých slov, o kterých ani nevím, že je znám. A nevěřícně kroutím hlavou. Jak je tohle možné?! V dnešní době. Copak ty lidi nepřemýšlej?

Jsme vážně tak konzumní a tak nadšení do běžkování (ano, taky ho miluju!), že to nejde jinak? Nemůžeme pořádat závody až bude sníh? Někdy si pak říkám, že nám to patří. Všechny ty pohromy, tsunami, povodně... možná se jednou poučíme, že se nemáme chovat jako páni světa, když jimi nejsme. Počasí a přírodě poručit neumíme a nemůžeme. Kdybychom byli skutečně moudří, naučíme se využívat toho, co nám dává, místo abychom se pořád snažili poručit větru a dešti. Někdy to svedeme, ale s jakými následky?

Žádné komentáře: