sobota 11. ledna 2014

Zipové tašky

Když jsem se během svátků stavila za kamarádkou, vyprávěla jsem, že možná tuším, co dostaneme jako hromadný dárek k Vánocům. Možná v to i tak trochu doufám, protože to je fajn věc. Jelikož to už mám v nadpise, je vám jasné, o čem mluvím, ale možná jste je ještě nikde neviděli.

Znám je z krajkářských trhů v Praze. Aspoň myslím. Viděla jsem je tam už vloni, když jsem tam byla poprvé. A letos tam byly zase. Jsou to tašky, které vznikly tak, že sešijete hodně dlouhý zip. Pak je můžete celé rozepnout a vznikne vám jediný zip, který můžete snadno kamkoliv strčit. Vypadají zvláštně, extravagantně a někdy i celkem roztomile. Obvykle se mi zdají příliš malé, ale i tak mě přitahují. Jako Brouk Pytlík všeuměl si chci něco takového samozřejmě vyzkoušet a nikoliv koupit. A protože Veber patří do našeho dámského spolku a se šitím má bohaté zkušenosti – za poslední rok a něco – napadlo mě, že by mohla mít za lubem právě toto. Zvlášť když vím, že všechny dostaneme „stejný“ dárek.

A protože jsem se domnívala, že by někdo nemusel tuhle srandu znát, vynechala jsem tuto kapitolku z článku  o krajkářských trzích. Chtěla jsem, aby to bylo překvapení. A když si vzpomenete, nebo se tam podíváte, zjistíte, že jsem vám ji slibovala po Novém roce. 

1 komentář:

Veber řekl(a)...

No, tak to jsem se dárkem netrefila. Já zipovou tašku před pár lety kupovala pro sestru a pak jsem ještě objednávala pro kamarádovu přítelkyni (chtěl pro ni dárek). Přiznávám, že já bych asi tuhle tašku nedělal. Ačkoliv je to zajímavý nápad, tak z dlouhodobějšího hlediska musím říci, že většina lidí rozepínatelnost tašky nevyužije a nechává ji stále ve "složeném" stavu. Tak doufám, že jiný dárek nezklamal a také potěšil. A to i přesto, že ne byl vyráběný.