čtvrtek 26. března 2015

Večer v Brně

Po návštěvě lomu jsme pořádně promrzlí, nebo spíš vyfoukaní, a tak se jdeme zahřát na večeři. Nejlepší asi bude stejkáč u Český. Trochu se mi po časech v Brně stýská. Téda, je to fakt drahý, ale takový jahodový pivo, ňam.

K tomu dvěstěgramový hovězí ořech RUMP of TAIL a stejné množství kroket. Oba se v jídle trochu vyznáme, nebo jsme aspoň někdy viděli Pohlreicha v televizi, takže víme, že k dobře udělanému steaku žádná omáčka nepatří. Ty si můžete dělat doma v kuchyni, pokud neumíte steak, ale jestliže ho umíte, maso vás okouzlí samo o sobě. V nabídce mě zaujala teplá kofola, ale nedala jsem si ji.

Po večeři chceme jít ještě do čajky. Trochu nás zaskočí, že Skleněná louka, kam jsem hned zamířila, protože to byla první čajovna, kterou jsem v Brně poznala, má v neděli zavřeno. Co je to za logiku? Přece se dá očekávat, že v neděli – kdy přijede spousta studentů z domovů – si lidi budou chtít jít někam sednout. Třeba v úterý nebo ve středu půjdou spíš zapařit, i když jak kdo, ale v neděli bych čajku nezavírala. Tak jdeme do Veselé čajovny. Dám si Gaba oolong, tento typ čaje (oolongy) mám nejradši, protože představují přechod mezi černými a zelenými a také jsou vícenálevové. Také neodolám a dám si Matcha pudink. (Matcha je takový zvláštní a šíleně drahý práškový čaj, který můžete připravovat normálně, nebo ho přidat do pečení, třeba zde jsou matcha muffiny, které jsem už několikrát dělala. Jsou príma zelené.)

P. S.: Veselá čajovna je spíš moderní až hlučná, než klasická.

Žádné komentáře: