středa 20. března 2013

Jaro už je tady

Tak už je to tady: ptáčkové zpívají, rostlinky kvetou… jo, někde možná. Při pohledu z okna vidím jen sníh a ptáčka slyším začiřikat jen velice zřídka. Pro město je typičtější hukot aut.

I přesto bychom neměli klesat na mysli a užívat si blížící se konec zimy. Chtě nechtě, bude muset už velice brzy předat svou vládnoucí korunu jaru. Tak jako jsme si včera předávali korunu při hře Citadela.

Co bych vám na tohle roční období poradila? Určitě byste měli vyzkoušet něco nového, třeba detoxikaci. Nemusí jít hned o nic radikálního – jako týden na zeleninových šťávách – ale třeba jeden den půstu, nebo jenom se zdravějším jídlem. V obchodech se setkáte také se spoustou detoxikačních čajů nebo potravinových doplňků. Já zrovna zkouším Chlorelu. A když nic nepoznám? Nevadí, aspoň vím, že se snažím dělat něco zdravého a ten pocit mě hřeje.

Protože nám s jarem přibývá energie, je to nejlepší čas dát si závazek, nebo ho raději rovnou začít naplňovat, že začneme trochu více sportovat. Můj postoj ke sportu je velice vlažný, a tak od sebe očekávám maximálně zvýšení množství výletů a procházek.

A na závěr – k jaru patří barvy. Pro ženy je teď ideální příležitost začít si oblékat veselejší barvy, třeba zelenou, žlutou nebo oranžovou, které v zimě působí až příliš řvavě. A aby těch barviček nebylo málo, můžete si zkusit třeba vymalovat nějakou mandalu. Kromě toho, že snadno (asi za hodinu) vytvoříte krásný obrázek, můžete si přečíst i něco o své momentální náladě podle barev, které jste zvolili, a také si trochu při kreslení zameditovat.

Žádné komentáře: