pondělí 11. března 2013

Všechno nejlepší k svátku

Dneska má svátek Angelika, česky Anděla. Dalo by se říct, že si k svátku nadělím další výlet do Prahy. Bude to dobrodružství, už se těším. A snad při tom něco také udělám do své disertační práce.

Dívám se, co jsem napsala o svých dvou loňských návštěvách Prahy na blog. Nic moc, na to kolik jsem toho zažila! Když on člověk tak nerad píše hodně zpětně. Ale i tak, na dvě návštěvy 12 článků, to je slušný.

Opět jedu na čtyři dny… od čtvrtka do neděle a plánů mám až hrůza. Vlastně nic konkrétního, jen různě povypisovaná místa, která bych možná chtěla vidět. Pro ty zvědavé jich alespoň pár zmíním. Například tu obrovskou zoologickou zahradu. Nejraději bych postupně navštívila všechny české (a třeba i slovenské) zoo. Pak nějaké to muzeum. Zjistila jsem, že jich je v Praze až nechutně moc, takže si budu muset pečlivě vybírat, protože jinak bych na vstupném utratila majlant. Namátkou třeba muzeum alchymistů a mágů staré Prahy, umělecko-průmyslové muzeum, Náprstkovo muzeum, poštovní muzeum a další. Z dalších zajímavostí by to mohl být letohrádek Hvězda, mohyla na Bílé hoře, středověké městečko Řepora… a samozřejmě nějaké ty obchůdky s různýma věcičkama… určitě si přivezu nějaký malý dáreček.

P. S.: Děkuji M. za přáníčko!

Žádné komentáře: