pondělí 11. března 2013

Výstava panenek

O víkendu jsem šla na výstavu panenek. Byly to takové ty klasické, co vypadají jako miminka. Upřímně řečeno, byla jsem dost zklamaná. Ačkoliv jsem si s panenkami jako malá samozřejmě hrála hodně a ráda, nikdy se mi nelíbily… nebo si to z té doby nepamatuji… ty miminkovské. Kdo si chce hrát s miminem?

Zatímco ty dospělé… třeba taková Barbie? Té můžete oblékat krásné šaty, malovat ji, představovat si, že vaří večeři, že jede na výlet s Kenem… a spoustu dalších věcí. Vymýšlíte romantické příhody.

Navštívená výstava byla v tomto směru značně omezená. Dozvěděla jsem se sice pár nových věcí a prohlédla si různé hezké šatičky, ale miminkovské panenky mě nijak zvlášť nebraly. Většinou vypadaly jako naštvaná miminka. Líbila se mi panenka černoušek, protože takovou jsem ještě nikdy neviděla. Panenky s porcelánovýma hlavičkama byly téměř k nerozeznání od těch běžných. Roztomilá byla panenka spící na bříšku, která měla na zádech křídla jako andílek. Naproti tomu nejhorší byla snědá panenka s tmavými vlasy „na ježka“ a výrazem profesionálního zabijáka.

Žádné komentáře: