středa 18. prosince 2013

Kočky všude kolem nás...

Mnoho mých známých má kočku, nebo by ji aspoň chtělo mít. Teď jsem si vzpomněla, jak mě pobavilo (a značně uvedlo do rozpaků), když mi jeden student řekl, že je jasné, že mám kočku. Že se na mě stačí podívat... Už nevím, jak mě popsal, ale bylo tam něco o ladných pohybech, mrštnosti, eleganci... No nevím, celkem si tipnu dobře, jestli je někdo spíš na psy nebo na kočky, ale že bych to viděla na pohybech, to snad ani ne.

Na Šťastném blogu autorka uvedla, že prý je člověk šťastnější, když má kočku. Vyzkoumala to údajně Rebecca Johnson, ředitelka amerického Research Center for Human-Animal Interaction. "Kočky prý účinně zbavují své majitele stresu, prospívají jejich zdraví a dokonce nepřímo vychovávají jejich děti (protože si narozdíl od psů nenechají všechno líbit)."
Cestou z Albánie jsme si udělali zastávku v Kotoru. Ano, pochopitelně jsem nemohla jinak, než navštívit obchod, který se jmenoval Cats of Kotor. A samozřejmě jsem se před ním musela vyfotografovat. Jistě, chtělo by to, abychom byly dvě kočky před obchodem, ale to nějak nevyšlo.

Obchod byl ovšem senzační. Koček se tam týkalo naprosto vše. Obaly na knihy, obrázky, kalendáře, záložky, kabelky... na všem byly kočky v mnoha různých podobách. Zákazníci jsou sice specifičtí, ale mohla by to být klidně polovina lidí. Zvláštní, že kočkofilové nemají proti psům obvykle tolik výhrad jako psofilové proti kočkám.

Když jsem se koukala po Brně, uvědomila jsem si, že tady to kočkama taky žije. Třeba máme Grand restaurant Zelená kočka. Na můj vkus dost drahý, ale pokud vím, vypadalo to tam docela hezky.

Nedaleko nádraží můžete najít korálkárnu Zrzavá kočka. Mají tam spoustu věcí a ačkoliv jsem tam byla jen párkrát, moc se mi tam líbilo. Jednou jsem se byla projít a u Petrova narazila na Toulavý kocour Pub. Pivo tam dodává Pivovar kocour. Uvnitř jsem ale ještě nebyla.

Ještě blíž u nádraží je Galerie Kočka. Jak by se dalo očekávat, mají tam různé obrazy. Ale musím přiznat, že jsem tam už dlouhou dobu nebyla. Pár let myslím.

Pak tu máme Salón Kočka. Nachází se v Líšni, což je trochu z ruky, ale má pěkné heslo: Krása těla podtrhuje krásu duše. Naproti tomu Studium Modrá kočka se nachází v centru Brna. Nebyla jsem ani v jednom a zatím to ani neplánuji.

Pro dámy tu máme cukrárnu U mlsné kočky, která by mohla vhodně doplnit sortiment nekuřácké kavárny Cat Cafe.

A v brněnské zoo máme kočku pouštní, což je můj miláček, protože je opravdu nádherná!

P. S.: Kreslit se učím s Helčou Hermanovou, která má Ateliér pro kočku.

Žádné komentáře: