sobota 21. prosince 2013

Miluju papírnictví

Nedávno jsem naší lektorce kreslení říkala, že jsem si v papírnictví koupila takové ty zvláštní tlusté pastelky, co mají v tuze více barev najednou. Hned tři odstíny. Když s nimi malujete, vytváří vám to čáru, která už rovnou vypadá stínovaně. Jasně, je to jen taková blbost, maličkost a možná i zbytečnost, ale vypadalo to tak úchvatně a zajímavě. A já to prostě MUSELA vyzkoušet. Samozřejmě, že teď mi doma jen tak leží, protože se mi na kurzu kreslení nepodařilo prosadit, že budu kreslit pastelkami. A to jsem strašně moc chtěla. Někdy mě to docela štve, protože to byl hlavní důvod, proč jsem tam začala chodit. Ale jindy si říkám, proč si s tím zbytečně kazit náladu, nakreslím si ještě něco tužkou, užiju si to, co tu mám... odborné vedení lektorky a pak si doma můžu kreslit pastelkami po libosti. A nakonec... ona to umí udělat zajímavé i tou tužkou.

Onehdy se nám svěřila, že miluje papírnictví. Že si tam pokaždé něco koupí. To jsem se musela v duchu smát, protože to mám úplně stejně. Papírnictví je už od základní školy jeden z mých nejoblíbenějších obchodů. I ta docela malá u nás „na vesnici“ mají spoustu úžasných věcí. Papírnictví je takový malý ráj.

Seženete tam fantastické věci, se kterými můžete blbnout a na rozdíl od výtvarných potřeb jsou všechny víceméně fantasticky levné. Třeba takové tužky na kreslení. Když budete chtít mít všechny základní tvrdosti (HB, 4 B, 8B) vejdete se do třiceti korun. A pak jsou tam pastelky, křídy, různé druhy papírů, vodovky, temperky, kelímky... Náčrtníky, dopisní papíry, obálky a pohledy, razítka, ozdobné děrovačky, barevné tužky a propisky, samolepky... pro někoho, kdo miluje psaní, zejména rukou, neodolatelné!

Žádné komentáře: