sobota 28. prosince 2013

Mufiny

Než jsem ještě před Vánoci (6. 12.) odjela domů, hledala jsem si recept na matcha koláčky, protože jsem si je chtěla upéct už dříve, ale nějak jsem neměla příležitost a co může být na Vánoce krásnějšího, než zelené koláčky? Takové opravdu vánoční, že?

A kromě cookies jsem našla právě muffiny s matchou. Protože už delší dobu jsem tak trochu pokukovala po silikonové formě na muffiny, přestala jsem váhat a rovnou si ji objednala. Paní ji právě měla doma, a tak jsme se domluvily, že se k ní stavím a hned si ji vyzvednu. Přišla jsem domů, umyla formu a začala plánovat, jak si zorganizuju pečící víkend, abych mohla v troubě upečené věci pěkně točit a mezitím se mi vždy pěkně rozleželo těsto. Tak trochu jsem se těšila i na to, že využiji grafy z managementu z projektového řízení, neboť jsou ideální k propojení složitých projektů, aby na sebe všechno pěkně navazovalo.

A co víc – pečení cukroví je jeden z nejlepších způsobů, jak trávit adventní čas. Připadám si teď sice víc a víc jako žena v domácnosti, ale musím říct, že mě to dělá nesmírně šťastnou. Oproti studiu a většině duševních prací totiž vidím skutečný výsledek. Rychlý a hmatatelný. Za dva dny práce kilo cukroví. Jednoduché, přehledné a posouditelné – buď mi to chutná, nebo ne.

P. S.: K dalším nejlepším způsobům jak trávit vánoční čas patří sledování nových i starých pohádek, čtení románů, na které přes rok „není čas“, pití čajíků a háčkování nebo pletení. Možná že brzy přibude i šití, zatím jsem se do něj ještě nepustila.

Žádné komentáře: