středa 4. prosince 2013

Středa ve znamení 3 P

Dneska máme Barborku! Přemýšlím, kde asi tak cestou do školy roste ovocný strom, ze kterého bych si mohla utrhnout větvičku a dát si ji na privátě do vody. Když už tu nemám adventní věnec, ať aspoň trochu dodržím vánoční obyčeje.

Protože dneska neučím, zůstala jsem doma a pustila se do domácích prací. Vyprala jsem tři várky prádla a chystám si čtvrtou. Víceméně jde hlavně o látky, ze kterých bych ráda šila a bývá lepší si je předem vysrážet a zjistit, jestli nepouští barvu. K mé velké radosti se ukázalo, že nepouští.

Druhé pé je od pečení. Usoudila jsem, že jeden z nejlepších Mikulášů je ten vlastnoručně dělaný. Ráno jsem došla do města koupit nejrůznější sušené ovoce, které jsem pak vmíchala do zapečených vloček s javorovým sirupem a speciálním kořením na lepší trávení. Voní to senzačně a chutná to taky myslím moc dobře. Ještě jsem přisypala rakytník.

A poslední pé je od psaní na blog a deníku. To je totiž to, co mi poslední dobou strašně moc chybí a co postrádám ve svém volném čase. Tak snad se dnes dostatečně vyřádím a budu zase o trošku spokojenější. A ještě jsem chtěla zmínit, že mě trochu děsí moje vlastní myšlení. Začínám si připadat jako spokojená žena v domácnosti. Požadavky na příští priváty budou: trouba a pračka.

2 komentáře:

Veber řekl(a)...

4 pračky? No panečku, to musí být látek! Já srážím ve vaně, neperu:-) Tak ať se dílo vydaří. Barborka mi cvakla až teď díky tvému blogu. Tak jsem bez barborky, ale věnec máme na stole i na dveřích:-) Cukroví nepeču, objednala jsem trochu v pekařství:-) Byla jsem před chvílí poučena, že barborka se prý musí jít uříznout za tmy, cestou zpět se člověk nesmí otočit a musí se dát do vody ohřáté vlastními ústy, tak nevím co je na tom pravdy:-D Že bych ještě vyrazila?:-D

Angelika řekl(a)...

Tmavé, červené, zelené, bílé (světlé)... ještě mi chybí fialová, to se nějak nestihlo. Vždycky jsem tam přihodila i trochu stejně barevného oblečení a to tmavé víceméně ani látky nebyly. Navíc jsou to látky, které jsem ještě nevyužila, ačkoliv je mám alespoň rok, protože byly levnější a teď k nim dokupuji ty dražší barevně stejné, aby mi to dohromady hezky sedělo. ... Barborku jsem nějak nestihla, tak se asi do roka nevdám. No, to zase není taková škoda. ;-)