úterý 16. prosince 2014

Balení dárků (vánoční speciál)

Balením dárků se zabývám už od prváku na vysoké škole. Je to věc ošemetná a značně náročná = představující dilema. Obal dělá dárek, že jo?

Takže je to houby překvapení, když dám někomu nezabalený šampon, plyšáka a po-dobně, jako to dělala moje spolubydlící Ivča. Na druhou stranu měla pravdu v tom, že jsme značně spotřební a konzumní společnost a ještě každoročně zvyšujeme množství odpadů tím, že zabalíme a rozbalíme obrovské množství dárků.

Ozdobné taštičky považuji za dobrý nápad. Jenomže je do nich hned vidět a člověk přijde o tu krásu rozbalování balíčku. To už mám raději krabičky, do kterých přece jen vidět není, dá se do nich snadno zabalit i hodně bláznivý tvar typu hrneček, nůžky apod.

Už pár let přemýšlím o speciálních znovupoužitelných obalech ve tvaru různých tex-tilních pytlíků. Obdarovaný si je může nechat, když se mu budou líbit a hodit (vzhled kabelky, psaníčka apod.), nebo je použít v příštím roce znovu. Výhodou by byla snadná skladnost, na rozdíl od hromady krabic, nevýhodou je, že si musím najít čas na jejich vytvoření.

Žádné komentáře: