pondělí 26. května 2014

Jarní krajkářské trhy v Praze 2014

Zase jsem vyrazila na krajkářské trhy do Prahy. Doufala jsem, že si tam stejně jako na podzim koupím pár krásných levných a zajímavých klubíček, ale nebylo tomu tak. I když jsem si všechny místnosti v základní škole na náměstí Curierových prošla dvakrát, nikde nic. Byla jsem z toho poněkud zklamaná, ale náladu mi zlepšilo povídání o kolovrátku a předení. Když se člověk dívá kolem sebe, potká tolik zajímavých a úžasných lidí!

Což mi připomíná, že jsem teď slyšela o třech skupinách lidí a o tom, jak získávají energii. První jsou hromadiči. Všeho potřebují hodně. Ani jim zase tak moc nezáleží na kvalitě, podstatné je mít toho dost a dost. Neradi se dělí. Všechno chtějí mít pro sebe, zvláště jídlo. Druzí jsou závislí na partnerovi. Neustále potřebují dokazovat lásku. Můžeme si představit, že mají prázdný kalíšek svojí energie, chodí za partnerem a loudí: „Dolej mi, dolej mi.“ A pak je třetí skupina, ta sice taky chodí a loudí, ale loudí od všech, tj. baví se s každým. To budu asi já. Škoda, že nevím, odkud tato teorie pochází, ráda bych se o ní dozvěděla více. Tak jestli máte někdo tip. :-)


Taky jsem se byla podívat na výstavě paličkované krajky na VOŠ a SUŠ TŘ (Vyšší odborná škola textilních řemesel a střední umělecká škola textilních řemesel... fakt děsnej název!). Škoda, že tam neměli vystavené takové věci, jaké mají ve své internetové galerii. 

Jinak byly trhy moc fajn. Udělala jsem i pár fotek kouzelných věcí. Zvláště mě fascinují Polky! Češky jsou šikovné a paličkují různé ozdoby do vlasů, dečky, límečky, brožičky, ale co dovedou Polky… vždycky je to obrovské dílo, nebo ozdůbka plná spousty malilinkatých našitých korálků. Dílo, se kterým by se nikdo normální nedělal, a když už určitě by ho neprodával. A bonusem je, že nemají problém s fotografováním. Asi vědí, že mě to ani nenapadne dělat!

Jenom mi teď nechce karta vydat fotky, tak uvidíme, jestli vůbec budou. :-(

Žádné komentáře: