úterý 18. listopadu 2014

Cellular (***)

Máte chuť na akčňák s fešákem v hlavní roli? Pak si určitě pusťte Cellular. Je to sice už starší film, z roku 2004 a na ČSFD má jen 67 % a vy už dopředu budete tušit konec… je to americký akčňák, tak co byste chtěli, ale některé části by pro vás mohly být překvapením.

Ačkoliv je vám leccos jasné předem, na Chrise Evanse se určitě vydržíte dívat celých devadesát minut. A nápad s tím, že se dovoláte někomu úplně cizímu a snažíte se ho přesvědčit, taky není špatný. Osobně mě film zaujal. Dala bych mu tak tři hvězdičky z pěti. I když bych mu vytkla, že hlavní hrdina je zpočátku líčený jako floutek, který nic nemyslí vážně, ale přitom tak ani na tom začátku nevypadá. A pak je najednou až podezřele chytrý, šikovný a obratný. Dokáže přelstít i mazané zločince s jistým výcvikem. No, trochu pohádka. Ale tak to máme rádi, ne?

Pravda, musím souhlasit s kritikou, že Kim Basinger poněkud přehrává. Dovedu si představit vyděšenou učitelku biologie různě, ale takhle fakt ne. V recenzích mě pobaví hláška: "Na druhú stranu, keď to nebudete brať vážne, ale iba ako svižnú 100 minútovú reklamu na Nokiu, pobavíte sa."

Teda je trochu divný po dokoukání takového filmu najít na Seznamu zprávu, že si pohřešovaná Američanka zavolala pomoc telefonem. A ještě s titulkem: "Jsem unesená 10 let, pomozte." Až z toho člověka trochu zamrazí.

Žádné komentáře: