čtvrtek 13. listopadu 2014

Na vlásku (****)

Pohádka sice není nijak mimořádná, ale zato je opravdu pěkná a hezky se na ni kouká, takže doporučuji a uděluji čtyři hvězdičky. Nejvtipnější postavičkou je chameleón Pascal – ty jeho výrazy tváře a gesta. To je něco! Na ČSFD získala tato americká animovaná pohádka krásný 84 %. Je to jubilejní 50. celovečerní animovaný film studia Walta Disneye.

Princezna Locika (Mandy Moore, v českém znění Ivana Korolová) je krásná blondýnka s dlouhatánskými čarovnými vlasy, která žije se svou mamá ve věži a zdá se, že je jí tam celkem dobře, až na tu zvědavost co je venku, kam nesmí. Když se potká s Flynnem Rychlíkem (vl. jménem Evžen Houžvička), udělá s ním obchod – on jí ukáže ty překrásné lampiony, co každý rok ve stejnou dobu vzlétají k obloze a ona mu vrátí jím ukradený šperk. Evženovým představitelem je Zachary Levi, v českém znění Vojtěch Kotek, zpívá Ondřej Izdný.V téhle pohádce je překvapivě hodná zlá čarodějnice Gothel (Donna Murphy, v českém znění Helena Vondráčková).

Pohádka v režii Byrona Howarda, Nathana Grena na motivy Rapunzel od bratří Grimmů vznikla v roce 2010 a trvá sto minut. Scénář napsal Dan Fogelman a hudba pochází od Alana Menkena.

Zdroje:
http://www.csfd.cz/film/241059-na-vlasku/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Na_vl%C3%A1sku – obsahuje spoustu dalších informací včetně detailů, které nebyly vysvětleny a jsou třeba trochu nelogické.

Žádné komentáře: