středa 12. listopadu 2014

Křehčené citrony

Už jste někdy slyšeli o křehčených citronech? Já si nejdřív myslela, že si někdo dělá srandu, ale asi ne. Napadlo vás někdy, že by se do ovoce či zeleniny dala vstříknout voda, barviva, emulgátory nebo třeba aspik?

Že je to možné, bych věřila, ale proč by to někdo dělal? Zřejmě proto, že když váhu ovoce zvýšíte o 30 % vodou, příjemně a téměř zdarma zvýšíte i svoje zisky. Připadá mi to trochu jako zlý sen, když píšu o společenské odpovědnosti firem a děje se tohle. Znamená to jediné, jako spotřebitelé se musíme bránit. Pokud nechcete tohle kupovat, vyhýbejte se ovoci označenému "ovocná potravina". Žádné ovoce nemůže mít ve složení éčka, vodu a podobně, obsah vody v procentech znamená přidanou vodu, nikoliv tu, kterou ovoce samo o sobě obsahuje.

Žádné komentáře: