neděle 9. března 2014

Dvě pražské čajovny

Co se týče návštěvy Prahy, kterou jsem si pracovně označila za devátou, rozhodně jsem zažila i jiné věci než CSR Akademii pro pokročilé. Ale moc toho nebylo, tak jsem si to nechala spíše na závěr svého vyprávění. Ono to taky bylo spíše na závěr i mého pobytu, protože jsem tam zůstala až do pondělí 24. února.

Ve čtvrtek a v pátek jsme navštívili dvě pražské čajovny. Původně jsem v obou chtěla něco nakreslit, třeba konvičky s hrníčky, protože na kreslení teď tak trochu ulítávám a odreagovávám se jím a taky si tvořím sbírku vlastních kreseb konviček, které jsou mojí vášní. Právě jsem je doma začala počítat a mám jich nejméně osm. Na svou obhajobu musím uvést, že jsem jich asi tak polovinu dostala, takže jsem jen poloviční blázen, než si myslíte. ;-)

První navštívenou je Čajovna Shi-Sha II. V letáčku mě pobaví: "Čajovna by měla být klidnou oázou, kontrastující s ruchem, hlukem a zápachem okolního velkoměsta." Zaujme mě čaj Živý Mrtvý, což je kombinace Pu Erhu a Lapsan Souchongu. Pořádně nechutně zní textík: „Výsledný nápoj s vůní čerstvě exhumovaného hrobu,“ ale nedivila bych se, kdyby to byla pravda. Domu si ji sice koupit nemohu, ale tady na ni nemám odvahu. Na zítřejší prezentaci chci být čilá a po tomhle bych se možná nevyspala.

Zkoušíme Hříšný tanec a Grenadinu, kterou paní čajovnice poněkud přelouhuje, takže není dobrá. Domů si pro radost kupuju tři čajíky za přiměřenou cenu, i když v čajovně Oxalis mi nepřijde jako nejlepší nápad. Ale ten Osmanthus oolong od nich miluju. Dneska si kreslím konvičky.

Původně jsem chtěla kreslit i v čajovně U Čtyř draků, a to nejen konvičku – tentokrát jsme si dali oolong (jakousi větev ;-))) – ale taky draky. A nejlíp všechny čtyři. Jenže jsem po tom sushi byla tak přecpaná, že jsem se spokojeně natáhla na sedací pytel a na chvíli dokonce usnula. A na kreslení draků tam stejně byla moc tma. Ale bylo to tam opravdu pěkný, i když věž je věž!

Žádné komentáře: