úterý 4. března 2014

Kdo s koho? – Duel hrdinů

Máte rádi knihy? A co knižní hrdiny? Od minulého týdne pořádá vydavatelství Martinus soutěž o největšího knižního hrdinu. Každý týden hlasujete pro jednoho ze dvou známých hrdinů. Minulý týden jste si mohli vybrat mezi Harry Potterem a Gandalfem. Přiznávám, že jsem hlasovala pro Harryho, protože jsem nedávno viděla dva díly, mám ho celého přečteného a moc se mi líbil. Řekla bych, že je to pořád ještě celkem trhák, protože když jsem včera šla do knihovny, dva kluci na sebe ukazovali proutkama a já čekala, že spolu budou šermovat a oni místo toho volali: „Mdloby na tebe!“ Jo a Harry vyhrál 55 proti 45 procentům. Což znamená, že kdyby mě náhodou vylosovali na konci měsíce, dostanu tři knihy za to, že jsem hlasovala pro něj.

Tento týden je duel mezi Pipi Dlouhou Punčochou a Malým princem. Je mi jasné, pro koho by hlasovala moje kamarádka M. Miluje Malého prince. Za normálních okolností bych pro něj asi hlasovala taky, ale dneska… dneska prostě musím pro Pipi. Proč? Protože jsem dnes jednu viděla a ta byla tak kouzelná, že jí zkrátka musím dát hlas. Ještě se o ní dočtete v článku Z masopustu, který vyjde během víkendu.

A ještě češtinářské P. S.: Ani nevím proč jsem u názvu tohoto článku zaváhala. Původně jsem tam měla z, ale dala jsem si to pro jistotu do Googlu a helemese se, má tam být S. Pokud to chcete pěkně a obsáhle vysvětlit, přečtěte si článek pana Pilného. A vám ostatním musí stačit, že jde o čtvrtý pád, což poznáte podle toho, že "se jedná o to, kdo vyhraje, kdo ostatní porazí - kdo s koho. Tedy kdo porazí koho (co), což je čtvrtý pád a “s” je správně."

Žádné komentáře: